Plaaggeest van Vitesse, Allasane Plea, is één van de weinige sterren van OGC Nice die wel is meegenomen naar Arnhem voor het Europa League-duel met Vitesse. De Franse aanvaller was in de eerste confrontatie goed voor twee doelpunten waardoor de ploeg van trainer Henk Fraser kansloos met 3-0 verloor. Trainer van Nice, Lucien Favre, heeft er voor gekozen om veel spelers thuis te laten. Sterspelers zoals Mario Balotelli en Jean Michel Seri zijn samen met zes andere basisklanten thuisgebleven in de Franse kustplaats.

Plea zorgt volgens zijn trainer voor de nodige kennis. “Plea heeft ervaring en een team met jonge jongens moeten gestuurd worden door ervaren spelers.” Een van de andere spelers met veel ervaring is de Braziliaan Dante. Hij zit momenteel in de herfst van zijn carrière en is een prima regisseur voor de relatief jonge ploeg van Nice.

Ondanks dat het elftal met een B-team komt wil Le Favre de wedstrijd wel graag winnen. “Je speelt om te winnen. Ook al zijn we al gekwalificeerd, we gaan vol voor de overwinning. Dit gebeurt met een mix tussen jonge en oude spelers. Een opluchting voor de coach is dat middenveld Wylan Cyprien na acht maanden blessureleed weer terug is. Vorig jaar had hij een belangrijk aandeel in de goede eindpositionering van de ploeg.

Persconference OGC Nice from Kees Bakker on Vimeo.