Plaaggeest Plea is er wel bij tegen Vitesse

december 7, 2017
321 Views

Plaaggeest van Vitesse, Allasane Plea, is één van de weinige sterren van OGC Nice die wel is meegenomen naar Arnhem voor het Europa League-duel met Vitesse. De Franse aanvaller was in de eerste confrontatie goed voor twee doelpunten waardoor de ploeg van trainer Henk Fraser kansloos met 3-0 verloor. Trainer van Nice, Lucien Favre, heeft er voor gekozen om veel spelers thuis te laten. Sterspelers zoals Mario Balotelli en Jean Michel Seri zijn samen met zes andere basisklanten thuisgebleven in de Franse kustplaats.

Plea zorgt volgens zijn trainer voor de nodige kennis. “Plea heeft ervaring en een team met jonge jongens moeten gestuurd worden door ervaren spelers.” Een van de andere spelers met veel ervaring is de Braziliaan Dante. Hij zit momenteel in de herfst van zijn carrière en is een prima regisseur voor de relatief jonge ploeg van Nice.

Ondanks dat het elftal met een B-team komt wil Le Favre de wedstrijd wel graag winnen. “Je speelt om te winnen. Ook al zijn we al gekwalificeerd, we gaan vol voor de overwinning. Dit gebeurt met een mix tussen jonge en oude spelers. Een opluchting voor de coach is dat middenveld Wylan Cyprien na acht maanden blessureleed weer terug is. Vorig jaar had hij een belangrijk aandeel in de goede eindpositionering van de ploeg.

Persconference OGC Nice from Kees Bakker on Vimeo.

Image Credits: Kees Bakker.

You may be interested

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa
Life&Style
23 views
Life&Style
23 views

Kerststad Valkenburg: de beste van Europa

Noah Raeven - december 10, 2017

Valkenburg is uitgeroepen tot kerststad van Europa 2018. Dat is natuurlijk heel wat voor een stadje met minder dan 100.000…

Nominaties liever dicht bij huis
Sport
119 views
Sport
119 views

Nominaties liever dicht bij huis

Adinda de Koster - december 10, 2017

Matwé Middelkoop, professioneel tennisser sinds 2002, hecht waarde aan het jaarlijkse sportgala in Breda. Ondanks het geen internationaal event is,…

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels
Life&Style
97 views
Life&Style
97 views

Chocolade sprinkhanen, geroosterde meelwormen en gebakken krekels

Tess Mutsters - december 10, 2017

Dr. Patricia Stevens kreeg zes jaar geleden interesse in het eten van insecten, na een studie in de richting van…