Journalist en politiek verslaggever Paula Anguita schreef vier jaar geleden een voorspelling van de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen van Tilburg. Die bleek perfect te kloppen. Dit jaar probeert ze het opnieuw.

“Het is echt een onderbuikgevoel,” vertelt Paula. “Met mijn acht jaar ervaring als politieke verslaggever voor tilburgers.nl en mijn brede netwerk probeer ik in te schatten wat de uitslag gaat zijn. Vier jaar geleden baalde ik flink toen mijn niet-gepubliceerde voorspelling van de uitkomsten achteraf uitkwam. Dat gebeurt mij nu natuurlijk niet nog eens.” Anguita volgt de Tilburgse politiek op de voet. “Opgeleid door het leger, zeg ik altijd.”

De voorspelling
Haar voorspelling is onder andere dat CDA, D66 en LST ieder zes zetels krijgen. Ook kleine partijen Voor Tilburg en Lokaal Tilburg gaan het goed doen met drie zetels. “Voor Tilburg is namelijk flink in het nieuws gekomen doordat zij de jongste kandidaat van Nederland op de lijst hebben gezet,” vertelt Paula. Partijen Links Offensief en OPA vallen in haar voorspelling net buiten de boot. Zij krijgen geen zetels.

Objectief
De reden dat Anguita de verkiezingsvoorspellingen schrijft is simpelweg omdat ze het heel erg leuk vindt. “Ik doe dit puur voor vermaak. Natuurlijk ben ik hierin helemaal objectief.” De hele voorspelling kun je lezen op tilburgers.nl.