Afgelopen donderdag kreeg buurthuis De Klinker een LHBTI plakkaat toegewezen. Met dit plakkaat laten zij zien dat ze tolerant zijn tegenover de LHBTI beweging en dat hun medewerkers, bewoners en bezoekers mogen zijn wie ze zijn.

Donderdag was een feestelijke dag voor de bewoners van de Klinker. Roze hoedjes en sjaaltjes werden uit de kast getoverd en de gezamenlijke ruimte werd omgetoverd tot een danspaleis.

Het buurthuis verdient dit plakkaat omdat zij toleranter zijn dan andere buurthuizen. Ze benaderen elke bewoner als uniek en er zijn geen vooroordelen. Iedereen kan zijn wie hij wil zijn. Onder het genot van een roze drankje en een roze koek werd het plakkaat onthuld door de locoburgemeester van Amsterdam en Elizabeth van Damme.

Luister hieronder naar de uitreiking van het plakkaat en twee korte interviews met een ‘roze bewoner’ en de locatiedirecteur van de Klinker.