TILBURG – De Real Madrid-supporters zijn nog maar net van de schrik bekomen. Maandag werd bekend dat hun aanvallende middenvelder Mesut Özil wordt getransfereerd naar Arsenal. Na het binnenhalen van voormalig Tottenham Hotspur-speler Gareth Bale, heeft Özil de club verlaten en verdient Real Madrid de helft van de honderd miljoen euro die ze voor Bale betaalden weer terug.

De transfer van Özil zorgde volgens Voetbal International voor opschudding in de voetbalwereld. Terwijl de supporters van Real Madrid zich maar niet kunnen neerleggen bij het vertrek van de Duitser, verheugen de supporters van Arsenal zich op de eerste wedstrijd die Özil voor hun club zal spelen.

Arsenal-supporter Sheraz Kazmi volgt zijn club op de voet vanuit zijn woonplaats Den Haag. Hij kan alleen maar tevreden zijn met de komst van Özil. “Özil past bij de club, hij is een type speler als en met de allure van Fabregas.” Het bedrag van vijftig miljoen euro dat Arsenal voor Özil betaalde staat volgens Sheraz wel haaks op het beleid van de Engelse club. “Wat Arsenal voor Özil heeft betaald is drie keer zoveel dan voor de vorige topaankoop, Arshavin. Zo zie je maar wat publieke opinie met media kan doen, zelfs bij een aartsconservatieve man als Wenger, de trainer van Arsenal.” Waarom Real Madrid één van zijn beste spelers liet gaan is duidelijk voor Sheraz. “Hij had geen basisplaats meer en heeft een mooi bedrag opgeleverd.”