Wat hebben Olympique Marseille, FC Porto, en Liverpool met elkaar gemeen? Het zijn misschien niet de eerste clubs waar je aan denkt als je het hebt over Champions League-winnaars, maar ze zijn het toch echt. Dit jaar zijn ze ook weer van de partij tijdens het 22ste seizoen van de UEFA Champions League dat vanavond van start gaat.

In het 1992 werd de naam van de Europacup I veranderd in de Champions League. Elk land dat aangesloten was bij de Europese voetbalunie UEFA mocht enkel zijn kampioen afstaan voor het toernooi. De opzet bleef hetzelfde: 32 teams begonnen het toernooi aan twee ronden volgens het knock-out systeem. Van de 32 teams bleven er uiteindelijk 8 over die ingedeeld werden in 2 groepen. De winnaars hiervan speelden de finale tegen elkaar.\n\nOm een goede voorspelling voor het komende Champions League-seizoen te doen heeft Infostrada Sports op basis van cijfers uit het verleden een ranglijst gemaakt van kanshebbers. FC Barcelona heeft de meeste kans volgens het statistiekbureau. Namelijk 32,8%. Hierna volgen Real Madrid en Bayern München met 27,3 en 13,6%. Voor de Ajax-fans en diegenen die Nederlandse clubs in Europa een warm hart toedragen is de voorspelling minder leuk. Ajax wordt slechts 0,1 kans gegeven om het toernooi te winnen.

De topscorer zal waarschijnlijk weer een strijd worden tussen de twee beste voetballers van dit moment. Infostrada zocht uit dat sinds het seizoen 2007/2008 is Lionel Messi of Cristiano Ronaldo topscorer geworden in de Champions League. FC Barcelona en Real Madrid zijn de meest waarschijnlijke winnaars van de CL zijn dit seizoen, lijkt het ook het meest waarschijnlijk dat een van deze spelers topscorer wordt dit seizoen

Hieronder een tijdlijn met de hoogtepunten van de UEFA Champions League van de afgelopen 21 jaar.