Daar sta je dan, met je voeten in de ring, gehuld in een roze broekje. Emil Sitoci (25) overkomt dit regelmatig. Hij worstelt op professioneel niveau en is dolblij dat de aloude sport in 2020 gewoon weer op het programma staat tijdens de Olympische Spelen . ‘’Als je het worstelen zou uitsluiten van de Spelen, maak je de sport helemaal kapot.‘’

 Wat vind jij ervan dat worstelen een Olympische sport blijft?

‘’Dat moet gewoon. Het is een grote schande dat ze er überhaupt over hebben nagedacht om worstelen te schrappen van de Olympische Spelen. Het worstelen heeft geen Wimbledon, geen Superbowl en geen wereldkampioenschap. Worstelen draait gewoon om de Spelen. Als je die sport dan uitsluit van deelname, dan maak je het worstelen helemaal kapot. Dan is het over en uit met de worstelwereld.’’

De Olympische Spelen in 2020 worden in Tokio gehouden, wat vind jij daarvan?

‘’Ik vind het een hele logische keuze; de Spelen horen thuis in Japan. Afgelopen jaar ben ik vier keer in Tokio geweest voor wedstrijden. Het is een stad waar ik al heel lang heen wilde. Niet alleen omdat het echt een wereldstad is, maar ook omdat worstelen daar heel groot is. Het was een geweldige ervaring om de Japanse cultuur mee te maken. Na al die bezoeken, is Tokio wel een van mijn favoriete steden geworden.’’

Heb je wel eens een blunder gemaakt tijdens een wedstrijd?

‘’O, ik heb enorm veel blunders gemaakt tijdens wedstrijden. Ik liep een keer naar de ring toe, het publiek zat vol enthousiaste mensen en ik wilde heel stoer doen. Ik gaf ze high-fives en vervolgens pleur ik over een lichtkabel, tja, dan ben je niet meer zo cool nee. Aan het begin van mijn worstelcarrière wist ik mezelf geen houding te geven na zo’n blunder. Tegenwoordig weet ik er wel iets van te maken, dan sta ik niet meer zo voor lul.’’

Voelt dat niet raar, in een kort roze broekje met een andere man worstelen?

‘’Dat voelt zeker niet raar. Daar moet je gewoon lef voor hebben. Als je een echte vent bent dan doe je dat gewoon. Het publiek onthoud jou op die manier beter. Ik val tenminste op met mijn roze broekje. Opvallen is het doel van pro wrestling, een vorm van worstelen waarbij over de top vechttechnieken gecombineerd worden met een hoop show en drama. En als ik daar een roze broekje voor nodig heb, dan doe ik dat gewoon. Ik kan het best hebben toch?’

Men noemt jou weleens arrogant. Waarom vinden mensen dat jij arrogant bent?

‘’Omdat ik een arrogante uitstraling heb. Maar die uitstraling heb je wel nodig binnen dit wereldje. Als worstelaar kun je niet onzeker zijn, je moet laten zien wat je in huis hebt en op die manier maak je indruk. Arrogant zijn is ook een beetje mijn handelsmerk geworden. Ik weet dondersgoed dat mensen niet altijd komen kijken omdat ze mij leuk vinden. Er komen genoeg mensen naar zo’n wedstrijd om mij klappen te zien krijgen. ‘