Belangrijke informatie over Grand Theft Auto 5 (GTA V) is verspreid. Een gamer heeft het spel in handen gekregen, terwijl het nog niet gereleased is. Al spelend heeft hij filmpjes en foto’s op het internet geplaatst die belangrijke delen van het verhaal laten zien. 

Vooral in de Verenigde Staten zijn gamers niet blij. Zo laten Twitteraars merken dat ze het er niet mee eens zijn op deze manier bedrogen te worden. In het land waar de game geproduceerd wordt kijken ze al jaren uit naar de opvolger van GTA IV: Liberty City.

De uitgelekte beelden op Vine zijn hier te bekijken.

en.m.wikipedia.org
en.m.wikipedia.org

Hoofdredacteur van Eurogamer Benelux, Randolf Bouwma, kan niet zeggen wiens fout het is dat er informatie over de game naar buiten is gekomen. Wel zegt hij het volgende erover. “GTA V is natuurlijk al af. De discs worden in fabrieken gedrukt en verscheept naar de winkels en webshops. Er hoeft maar één medewerker te zijn die een exemplaar meeneemt en alles online zet.” Bouwma stelt dat dit vaker bij langverwachte games voorkomt en dat het dus niet de eerste keer is dat het gebeurd.

Fanatieke PC-gamer Thijs Maas denkt anders over het uitlekken dan de meeste Twitteraars. “Ik denk dat bedrijven daar heel slim mee omgaan. Een week voor de release het speelgebied en wat filmpjes het internet opsturen. Het is toch extra reclame.” Maas vermoedt dat het hele spel volgende week op The Pirate Bay te vinden is.

Vanaf 17 september ligt de game in de winkels.