“Onze muziek bestaat uit lichaamstaal en menselijke spasmen”, aldus Tom Verbruggen van Fell. Dat is de naam van het muzikale duo van Verbruggen en Simon Berz uit Zwitserland. Tijdens het Incubate Festival geven zij workshops aan kinderen en jongeren in de bibliotheek aan het Koningsplein. Het resultaat wordt opgenomen en uitgebracht op een LP met de naam ‘Fell and the Incubate Kids Orchestra’.

Het duo laat de deelnemers van de workshop zelf materialen meebrengen. Dat leverde dinsdag een bonte verzameling aan spullen op. Zo kwamen de kinderen aanzetten met een lepel, een speelgoedautootje, een rammelaar en een garde. Er worden vervolgens kleine microfoons opgeplakt zodat ze kunnen worden versterkt en opgenomen. Verbruggen speelt basgitaar en Berz op het drumstel, de kinderen doen de rest. Vanavond treedt Fell op in Extase. Wel zonder kinderen. Ze treden meer in het buitenland op in landen als de Verenigde Staten en China. Daarom is dit derde optreden in Nederland speciaal te noemen.

IMG_0220Simon Berz (links) en Tom Verbruggen van Fell.

Berz legt de kinderen uit dat ze ook stil moeten zijn want het wordt opgenomen.