Voormalig voetballer van het jaar Ronaldinho staat bij velen bekend om de grote grijns op zijn gezicht. Toch zijn er afgelopen woensdag foto’s van de 33-jarige Braziliaan verschenen waarop te zien is dat hij een operatie aan zijn tanden heeft ondergaan. De totale ingreep zou zo’n 43.000 euro gekost hebben. Wie zijn nu de tien lelijkste mannelijke sporters uit het heden én verleden?

n10. Rasmus Elm

elm

Voormalig AZ-voetballer Rasmus Elm heeft een ingevallen gezicht. Verder is de acne op zijn gezicht kenmerkend voor het uiterlijk van de Zweed.

Oud keeper van het Nederlands Elftal Ed de Goey viel op door zijn gigantische snor. Niet per definitie lelijk, maar wel opvallend. Zijn hazentanden waren ook erg opmerkelijk.

Klik hier voor een foto n8. Edward Sturing Vitesse-icoon Edward Sturing staat in de lijst vanwege zijn opmerkelijk rechtgeschoren kapsel dat hij had tijdens zijn actieve loopbaan als voetballer.

Klik hier voor een foto n7.  RonaldinhoRonaldinho_72 Natuurlijk krijgt deze goedlachse Braziliaanse balvirtuoos een prominente plaats in de top 10.

n6. Kevin Strootman

Oranje-international Kevin Strootman heeft geluk dat het in Italië minder vaak regent dan in Nederland. Met zijn trechtervormige mond ving hij veel water op.\r\n\r\n \r\n\r\n5. Paul McQuistan

De rossige American football-player Paul McQuistan is duidelijk een paar kilo te zwaar. Daarnaast is hij met zijn lange manen moeilijk te onderscheiden van een vrouw. Dit terzijde.

Klik hier voor een foto

n4. Franck Ribery

Bayern München-ster Franck Ribery, aka Scarface, overleefde op tweejarige leeftijd een auto-ongeluk. Hieraan hield hij echter wel littekens over die hem niet bepaald mooier maakten.

n3. Luke Chadwick

Oud-speler van Manchester United Luke Chadwick is ook niet bepaald moeders mooiste. Met zijn ingevallen gezicht staat hij ook bij de tien lelijkste.

n2. Don Mossi

Don Mossi is een voormalig baseball player. Met zijn flaporen en zijn gigantische neus mag hij niet in deze lijst ontbreken.

Klik hier voor een foto

n1.  Raul Meireles

Meireles staat met stip op nummer één. Niet zozeer dankzij  zijn lelijkheid van zichzelf, maar wel dankzij zijn door zijn manier van verzorgen. Met zijn opgeschoren kapsel, enorme baard en overal tattoos  lijkt hij sprekend op een drugsgebruiker.

Jamie Roestenburg, kapster bij John Beerens, weet wel raad met deze heren. ‘’De kapsels van bijna al deze mannen zijn heel slecht geknipt. Als ze daar alleen al iets aan zouden veranderen zou het al een grote verbetering zijn voor hun uiterlijk. Het kapsel van Paul McQuistan is ook echt niet van deze tijd. Dat kan echt niet meer. De meesten die hier komen willen het aan de zijkant opgeschoren en aan de bovenkant langer. Vooral sportieve mannen nemen dit.’’