Harry Potter-fanaten wensten misschien dat J.K Rowling nog een extra Potterboek zou schrijven, om de magische wereld maar niet voorgoed achter zich te laten. Nu hebben ze toch een beetje hun zin gekregen. Rowling heeft op haar Facebook pagina bekend gemaakt dat ze voor het eerst een filmscenario gaat schrijven. De filmreeks wordt in samenwerking met Warner Bros gemaakt en zal gaan over de fictionele auteur van het boek ´Fabeldieren en waar ze te vinden .

Newt Scamander

Fabeldieren en waar ze te vinden´ is, in de wereld binnen de Harry Potter reeks, een lesboek waaruit de studenten op Zweinstein leren over magische beesten. De auteur van dit boek is Newt Scamander, een ´magiezoöloog´.  Scamander werd in 1878 geboren en had vanaf een jonge leeftijd interesse in fabeldieren. Verder weten we dat hij er negen jaar over heeft gedaan om het boek te voltooien. Dit is een redelijke tijdspanne waarbinnen veel fabelachtige avonturen kunnen plaatsvinden. Maar ook na het schrijven van het schoolboek is Scamander niet van het toneel verdwenen. Hij is bijvoorbeeld lid geweest van het ´het bureau voor onderzoek en in bedwang houden van draken´. Genoeg om over te schrijven, dus.

Bekende gezichten\r\nWarner Bros heeft laten vallen dat het niet onwaarschijnlijk is dat we bekende gezichten terug gaan zien in de nieuwe filmreeks. Echter speelt het verhaal van Scamander zich zeventig jaar voor de geboorte van Harry af. We kunnen dus al een beetje speculeren over wie we zullen tegen komen.

Albus Perkamentus

Zoals menig Potterliefhebber zal weten, was Perkamentus het excentrieke schoolhoofd van Zweinstein en een goede vriend van Harry. Hoewel hij in de chronologie van het Potterverhaal op dramatische wijze overleden is, zal hij in Scamander´s wereld springlevend zijn. Het schoolhoofd is in 1881 geboren, dus zal slechts drie jaar jonger zijn dan de magiezoöloog.

dumbledore

Martin Vilijn

Martijn Vilijn, beter bekend onder zijn zelfgekozen naam, Voldemort. Toen Vilijn geboren werd, was Scarmander één jaar verwijderd van zijn dertigste verjaardag. Afhankelijk van tot aan welke leeftijd de filmreeks de magiezoöloog zal volgen, is het mogelijk dat hij een kind of tiener versie van ´De Heer van het Duister´ tegen zal komen.

voldemort

Rubeus Hagrid

De aandoenlijke half-reus die op Zweinstein les gaf in ‘Zorg voor Fabeldieren’ kan bijna niet ontbreken in dit lijstje. Hagrid is één jaar na ‘Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden´ geboren, dus zijn verschijning in de films ligt ook volledig aan de tijdspanne die Rowling besluit te omvatten in haar serie. En natuurlijk of hij zijn harige gezicht besluit te laten zien.