Afgelopen dinsdag werd de Leonardus van Veghelstraat opgeschrikt door de brute moord op Saga Backman. De 19-jarige studente werd om kwart over acht ”s ochtend om het leven gebracht door messteken.

Buurtbewoners van de Leonardus van Veghelstraat, staan druk te discussiëren op straat en de emoties lopen op. Tegen de muur van een garage staat een klein monumentje in de schaduw. Een kaars met daarbij een bloemetje. Dit is de plek waar de negentien jarige studente Saga Backman gisteren op bloedige wijze om het leven kwam.

Een aantal van de bewoners heeft de dader gezien en een moeder was zelfs getuige van de aanval zelf. Logisch dus dat de mensen hier geschrokken zijn. Op de vraag of ze wat willen vertellen over de gebeurtenissen komt een duidelijk antwoord, gesproken met overslaande stem: “Alles wat we te vertellen hebben staat al online op verschillende nieuwssites.”

Deze straat is namelijk sinds gisterochtend overlopen door journalisten van verschillende media. Zonder de opvallende auto’s van sommige kranten en tv-zenders zou het groepje mensen de journalisten al herkennen aan alleen hun gezicht en ze zijn er klaar mee.

Een man, die betrokken is bij het emotionele gesprek, legt uit waarom ze liever geen uitleg meer geven. Hij wil liever anoniem blijven. “Vanaf het moment dat het gebeurd is, zijn hier journalisten, geïnteresseerden of politieagenten te vinden. Een paar keer je verhaal vertellen is niet zo’n probleem maar sommige zijn al voor de twintigste keer bezig. En iedere keer weer komen al die emoties naar boven.

De moord heeft grote invloed gehad op de buurt. “Mensen hier zijn geschrokken. Sommigen hebben de dader gezien en zijn in shock. Daar komt bovenop dat de politie en met name journalisten heel de tijd naar jouw verklaring of verhaal vragen. Het is voor ons wel eens genoeg!”

Halverwege de middag komt naar buiten dat de ex-vriend van Saga gearresteerd zou zijn in verband met de moord. Het zal hier nog wel een tijdje onrustig blijven.