TILBURG – Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen sleepten de meiden van twirlvereniging Fearless vijf gouden, zes zilveren en twee bronzen medailles binnen. Door de gouden start in de competitie hebben vier meiden zich gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap in 2016.

Een prima prestatie voor het kleine Fearless dat nog geen jaar oud is. Twirlen is een showsport met gymnastiek- en danselementen.  “We zijn begonnen met het beoefenen van majorette op straat. Dit begon snel te vervelen en zowel ik als de meiden zijn erg gedreven . Vandaar dat we ons zijn gaan focussen op de wedstrijden. We trainen één keer in de week, maar als er plek in de gymzaal is proberen wij vaker te trainen voor de competities”, vertelt Reekers, oprichtster en coach van Fearless. Zij traint een kleine groep van vijftien meiden tussen de tien en zestien jaar.

“We hebben nog drie wedstrijden te gaan voor de selectiewedstrijden beginnen. Vier meiden hebben zich al gekwalificeerd en twee meiden hebben hun eerste NK-plaatsingspunten binnen. Om mee te doen aan de selectiewedstrijd hebben zij 76 punten nodig – wat makkelijk moet lukken. Van spanning voor de selectie wedstrijden is volgens Reekers geen sprake: “De meiden zijn heel enthousiast en hebben veel plezier in het twirlen”, voegt Reekers toe.