Om War Child te steunen gaan elf verschillende gamesontwikkelaars games maken. Deze games worden in een bundel verzameld, die in maart 2016 gedownload kan worden op de PC via de online gameshop Steam. De verzameling aan games zal de naam “Help: Real War is Not a Game” gaan dragen.

De gamestudio’s die bijdragen aan de verzameling aan games voor War Child zijn 343 Industries, Bossa Studios, Curve Digital, A Brave Plan, Carbon Games, Creative Assembly, Hardlight, Hinterland, Spilt Milk Studios, Sports Interactive, Team 17 en Torn Banner. Daarnaast wordt er nog gratis software verzorgd door de bedrijven Unreal, Gamemaker en Unity, die de andere bedrijven helpt bij het produceren van de games.

War Child hoopt samen met deze gamestudio’s de gevolgen van oorlogen duidelijk te maken. “Wat War Child betreft zijn wij altijd ontzettend blij als mensen of bedrijven in actie komen voor ons. Samen halen we zo de oorlog uit een kind.”, zegt hun woordvoerder, Peter Schouten. De gamestudio’s vinden het een uniek project. Het hoofd van Sports Interactive staat volledig achter het werk van War Child, en vindt het “hartverwarmend” dat zoveel gamestudio’s meewerken.