Er werd al veel gespeculeerd, maar vandaag was het hoge woord er dan echt uit: Sam Smith zingt het nieuwe Bond-liedje genaamd ‘Writing’s on the Wall’. Na opluchting van veel fans vertelde Smith het grote nieuws dinsdagochtend op Twitter.

Maandag postte Sam Smith al een mysterieuze foto op zijn Instagram account waar hij aan ruim 4.7 miljoen volgers een ring liet zien. Daarin is het logo van de misdaadorganisatie Spectre uit de Bond films gegraveerd.

A post shared by Sam Smith (@samsmithworld) on

Ook tweet Smith verheugd te zijn een deel te worden van dit iconische Britse erfgoed. Het liedje heeft niet dezelfde titel als de James Bondfilm, dat is nog maar vier keer eerder voorgekomen in de Bond-geschiedenis.

De Britse singersongwriter is verder nog bekend van onder andere Stay With Me  en La La La.

Tom Blomberg, radiomaker, producent en bekend om zijn encyclopedische muziekkennis vindt Sam Smith niet de beste keus: “Sam Smith is wat te slapjes vind ik, niet een zanger voor een Bond-liedje. Net zoals Madonna, haar liedje vond ik ook niks. Ik dacht zelf dat het de band Radiohead zou gaan worden, die vind ik overigens ook niet echt geschikt.”

Volgens Blomberg is een Bond-lied echt geslaagd als er lekker veel vaart in zit én als het echte Bond-thema liedje erin is verwerkt. “Het liedje moet gewoon vol zitten met vaart, opwinding en energie. Mét een climax, een finale, een dreun en een klap. Als ik zelf een artiest zou mogen voorstellen, zou ik in ieder geval voor een vrouw gaan, dat vind ik passen. Zo iemand uit de ‘oude doos’ als Cher. Of ik zou het Adele nog een keer laten doen.”

Of ‘Writing’s on the Wall’ een geslaagd 007-lied wordt, is nog even afwachten. De nieuwe titelsong komt 25 september uit en de film zelf is vanaf 29 oktober in de bioscoop te zien.