Met al één ritzege op zak in de Vuelta, is de 70ste Ronde van Spanje nu al een succes te noemen voor de Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin. De Nederlander heeft nog 1’51’’ goed te maken op Joaquim Rodríguez, de koploper in het klassement. Als Dumoulin genoeg tijd weet te pakken in de tijdrit van vandaag, kan dat alles beslissend zijn voor het eindklassement.

Nog maar vijf etappes te gaan en de kans is groot dat de Nederlander op het podium eindigt. In Spanje zijn ze doodsbang voor de Nederlander en verschillende wielerkenners zien Dumoulin als favoriet. De renner viel in de Tour de France nog vroegtijdig uit na een heftige valpartij. Volgens Jan van Berkel, voorzitter van de Maastrichtse Studenten Wielren- en Mountainbikevereniging Dutch Mountains, kan Dumoulin door deze valpartij misschien beter presteren. ‘’Doordat Tom de Tour de France niet heeft kunnen uitrijden, hoop ik dat hij beter heeft uit kunnen rusten dan de andere renners.’’

Bij de Dutch Mountains, Dumoulin zijn oude team, zijn ze overtuigd van zijn kunnen. ‘’Wij gaan sowieso kijken, als Tom vandaag genoeg tijd weet te pakken komt hij zeker op het podium’’, aldus de voorzitter Jan van Berkel. ‘’Wij vinden het erg spannend en leuk dat Tom het nu kan en moet gaan doen.’’