Tom Dumoulin heeft vanmiddag zijn tweede ritzege behaald in de ronde van Spanje. Door het rijden van een tijd van 46:01:2 liet de renner in dienst van Giant-Alpacin zijn belangrijkste uitdagers maar net achter zich. Met een verschil van drie seconden wordt Dumoulin op de voet gevolgd door Fabio Aru, Joaquim Rodriguez volgt op plek drie.

Met meer dan 50 kilometer per uur gemiddeld vloog Dumoulin over de weg en reed een fantastische rit. Geen andere renner wist deze snelheden te behalen. Bij de Dutch Mountains, het wielerteam uit Limburg waar Dumoulin zijn carrière begon, zijn vrienden en kennissen uitgelaten: ‘’Hartstikke mooi om te zien, ik stond ervan versteld hoe hard Tom ging. Wat een prestatie om een dikke minuut goed te maken op de koploper. Echt ongelofelijk’’, zegt Jan van Berkel, voorzitter van de Dutch Mountains.

Er staan nog vier ritten op het programma, met onder andere een flinke bergetappe op zaterdag, op zondag eindigt de Vuelta in Madrid. Mocht Dumoulin zijn positie weten te behouden, dan wordt hij de eerste Nederlander in 25 jaar, die het podium van een grote ronde weet te behalen. Erik Breukink is de laatste die dit is gelukt, Breukink behaalde de derde plek in de Tour de France van 1990.