Vanavond wordt waarschijnlijk de nieuwe iPhone 6S gepresenteerd aan het publiek. De populaire smartphone zal een interne upgrade krijgen en verwacht wordt dat de telefoon niet meer zal buigen, een probleem dat de iPhone 6 wel had. Wanneer de telefoon in de winkels ligt is nog onbekend.

Er gaan al lange tijd geruchten rond over de iPhone 6S. Sommige zijn geloofwaardiger dan andere, maar hoe weet je als leek welke geruchten echt zijn en wat complete onzin is? Remie Cremers helpt met zijn website SuperRemie iedereen met Apple-gerelateerde vragen. We blikken met hem vooruit op de presentatie van vanavond.

De veranderingen
“Het zijn natuurlijk allemaal geruchten, dat moet ik er wel bij zeggen, maar als je al een tijdje meeloopt is het makkelijker om te weten wat geloofwaardig is en wat niet. Zo zou het bijvoorbeeld heel goed kunnen dat de camera aan zowel de voor- als aan de achterkant beter is geworden. Het design blijft overigens hetzelfde als van de 6. Wel wordt de telefoon steviger gemaakt dan de iPhone 6, die bleek te kunnen buigen wanneer hij in je broekzak zat.”

“Een van de grootste verandering die verwacht wordt is Force Touch. Hierdoor zal de 6S drie verschillende soorten aanraking herkennen en bij alle drie verschillende opties bieden. Eerder werd deze techniek al gebruikt voor de Apple Watch en de nieuwe Macbooks.”

Anders dan bij de iPhone 5, heeft de iPhone 6 nog geen goedkopere versie zoals de 5C. Verwacht wordt dat zo’n nieuwe, goedkopere versie nog wel komt en misschien zelfs vanavond gepresenteerd wordt. De interne hardware zal dan vergelijkbaar zijn met de hardware van de iPhone 5S, maar het design lijkt op dat van de 5C.

IPhone 7
Volgend jaar komt Apple met de iPhone 7. “Het laatste gerucht is dat de IPhone 7 net zo dun zal zijn als de IPod Touch. Dat is een millimeter dunner dan de IPhone 6 nu is.” Laat Remie weten.

Waar Remie vooral naar uit kijkt? Niet de iPhone 6S. “De nieuwe iPhone is leuk, maar daarvan weet ik al een beetje wat ik kan verwachten. Ik verheug me meer op de nieuwe functionaliteit van Siri en Apple TV. Ook ben ik benieuwd of ze met een nieuwe, nog grotere, iPad Pro komen, al denk ik van niet.”

Vanavond zullen alle Applefans uit hun spanning gehaald worden, tijdens de presentatie van Apple, die live gestreamd wordt.