Foto: DenP Images

Tilburg – Sportverenigingen zetten zich in voor de vluchtelingen in Nederland. In samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heette FC Den Bosch 200 vluchtelingen welkom tijdens de wedstrijd tegen Helmond Sport, vorige week vrijdag.

Daarnaast zijn er ook kleinere sportverenigingen die vluchtelingen opnemen in hun gemeenschap. Taxandria uit Oisterwijk is zo’n vereniging, zij houden ieder jaar een benefietwedstrijd met en voor vluchtelingen.

Robert Ploeg, woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA): ‘’Vluchtelingen die willen sporten kunnen in Nederland het beste bij een lokale sportvereniging beginnen. Hierdoor worden de vluchtelingen sneller opgenomen in de maatschappij en kunnen ze beter doorstromen. Wij vinden het fantastisch dat clubs onze bewoners de mogelijkheid bieden om zelf te sporten en naar wedstrijden te gaan!’’

In Duitsland verwachten ze écht grote aantallen vluchtelingen. Bayern München organiseert daarom een trainingskamp waar kinderen dagelijks kunnen voetballen en eten, drinken en sportkleren krijgen. kunnen. De club stelt daarnaast één miljoen euro beschikbaar voor vluchtelingenprojecten.