TILBURG – Tom Dumoulin behaalde gisteren de rode leiderstrui tijdens de tijdrit van Vuelta. De Limburgse wielrenner wist in het klassement drie plaatsen omhoog te klimmen door een indrukwekkende tijd  van 46 minuten en 1 seconde neer te zetten. Met een voorsprong van drie seconden op de Italiaanse Fabio Aru gaan de komende vier etappes een spannende rit worden.

Remco Schelbergen (23) en Daphne Schippers (21), beiden student Sport en media – Communicatie aan de Fontys Hogeschool, hebben met spanning naar de tijdrit gekeken. “Ik volg de Vuelta op de voet”, zegt Schelbergen. Ondanks de topprestatie van Dumoulin heeft Schelbergen zijn twijfels. “Ik denk dat Aru de Vuelta gaat winnen”, concludeert hij, “Aru is onwijs sterk in de komende berg-etappes. Dumoulin is een erg sterke tegenstander voor Aru, maar ik denk dat het uiteindelijk met enkele secondes Aru zal winnen”.

“Normaal zou ik elke etappe op de voet, of op het wiel, volgen, maar ik heb het erg druk gehad met school”, vertelt Schippers, “juichen voor Dumoulin doe ik zeker. Ik ben een groot fan van wielrennen, dat heb ik vanuit huis meegekregen. Dumoulin is absoluut favoriet bij ons thuis”.

De studenten houden ze zich veel bezig met de overwinning van Dumoulin. “Tijdens het eten hebben we de tijdsrit geëvalueerd, tot ergernis van onze huisgenoot”, vertelt Schelbergen. “Het was ook een spannende rit”, beaamt Schippers, “het is echt ongelofelijk wat Dumoulin hier heeft neergezet. Bijna twee seconden sneller dan de derde in het klassement is een ware prestatie . Die laatste seconden dat Aru eerder had kunnen finishen waren even zweten”.