Precies een week nadat ze haar deuren officieel opende, heeft Jantien Streng van conceptstore Tien de titel ‘Rabo Starter van het Kwartaal’ in de wacht gesleept. Deze titel werd uitgereikt door Rabobank Tilburg en omstreken.

Concurrentie
Tijdens de verkiezing nam ze het op tegen twee andere kandidaten en met haar pitch overtuigde ze de jury waarom zij een PR-boost als prijs verdiende. De concurrenten van Jantien waren Edwin en Jolanda de Leeuw van 013straatjes.nl, een online platform dat bezoekers de unieke plekjes in Tilburg leert kennen en Valentijn Prince van Burger Business die met zijn bedrijf burger menu’s thuis bezorgd. “De concurrentie was erg sterk”, vertelt Jantien. “013straatjes waren met z’n tweeën dus die konden elkaar erg goed aanvullen en daarbij hadden ze zelfs tosti’s gebakken. En ja, Valentijn is gewoon een onwijs sterke ondernemer.” Toch denkt de enthousiaste eigenaresse dat ze juist door het dicht bij zichzelf te blijven, indruk heeft gemaakt op de jury.

Lef
Robbert van Oosterum, accountmanager MKB van Rabobank Tilburg en omstreken legt uit waarom Jantien de prijs gewonnen heeft: “Ze kwam met een enthousiast en duidelijk verhaal. Daarbij speelt haar wil om samen te werken met kleine ondernemers uit de stad een grote rol. Ze biedt een fysiek verkooppunt voor bedrijven die hun producten bijvoorbeeld alleen op internet aanbieden. Dat is een bijzonder concept hier in Tilburg. Wat we ook erg waarderen is het lef om in deze tijd, waarbij er veel winkelleegstand is in de binnenstad, ze het toch aandurft om zo’n onderneming te starten.”

Tilburg
Jantien woont al 13 jaar in Tilburg en het bevalt haar hier prima: “Mensen zeiden vaak, kom toch naar een grotere stad om dit te starten, maar dat wil ik niet. Tilburg is zo’n leuke stad. We moeten er juist samen wat aan doen om de leegstand tegen te gaan. En de mensen terug naar de stad  laten komen. Als we elkaar een beetje helpen, moet dat echt wel lukken. Waarom zou ik mijn producten uit Groningen of China halen als mijn buurvrouw de beste aardbeien heeft?” Juist dat is wat Jantien graag wilt, samenwerken met lokale, startende ondernemers. Ook wil ze om de maand graag een kunstenaar de mogelijkheid bieden zijn of haar werk te exposeren in haar winkel. “Als iedereen elkaar nou een beetje steunt dan hoop ik dat meerdere winkels hier openen en de winkelstraat alleen maar langer wordt.”