Het is de dag na de presentatie van Apple, waar veel technologie enthousiastelingen naar hebben uitgekeken. Welke verwachtingen zijn werkelijkheid geworden?

Uitkomsten
Gisteren vertelde Remie Cremers wat hij verwachtte van de presentatie. Veel van Cremers’ verwachtingen zijn uitgekomen. Zo heeft de nieuwe iPhone het zelfde design en verbeterde camera’s. Ook is de telefoon steviger gemaakt, zodat deze niet meer kan buigen in je broekzak. De grootste verandering is dat de nieuwe smartphone is uitgerust met 3D Touch. “Ik ben zeer tevreden over de iPhone 6S. Ik snap alleen niet zo goed waarom ze Force Touch nu 3D Touch hebben genoemd. Ik denk dat dit voor gebruikers heel verwarrend kan zijn. Verder vind ik het wel een hele mooie toepassing en ben ik onder de indruk”, zegt Cremers.

Cremers liet ook weten naar welke andere Appleproducten hij uitkeek. De nieuwe functionaliteit van Siri stond hoog op zijn lijstje. Na de presentatie is gebleken dat Siri is verwerkt in Apple TV waardoor je het kleine apparaatje nu met stembesturing zoekopdrachten kunt laten uitvoeren. Hierover zegt Cremers: “De nieuwe Apple TV vind ik mooi, maar de uitgebreide versie wordt waarschijnlijk niet beschikbaar in Nederland. Dat heeft te maken met de taalinstellingen en dit valt me een beetje tegen.”

iPad Pro
Het gerucht dat Apple met een nieuwe iPad Pro zou komen blijkt ook waar te zijn. “Ik verwachtte eigenlijk niet dat Apple met een nieuwe iPad Pro zou komen, dus ik was blij verrast toen dat wel het geval bleek. Dit is ook de eerste tablet die je het echt schrijfgevoel geeft. Normaal bij tablets met pen zie je vaak een vertraging en dat lijkt de iPad Pro niet te hebben, dat vind ik wel indrukwekkend. Hier loop ik warm voor.”

De enige verwachting van Apple nerd Cremers die niet is uitgekomen is een goedkopere versie van de iPhone 5S. Net als dat de iPhone 5 een goedkopere versie heeft in de vorm van de 5C, werd verwacht dat ook de 5S zo’n versie zou krijgen. “Er is geen nieuwe versie van de iPhone 5S uitgekomen, in plaats daarvan heeft Apple de iPhone 5S goedkoper gemaakt. Dus geen plastic achterkant, maar wel een goedkoper model.”

Op onderstaande foto zie je de iPhone 6 en de zes grootste verschillen tussen dit oude model en de nieuwe iPhone 6S