Al jaren wordt er gedebatteerd over het winkelrondje in Tilburg. Moet er wel of geen Primark komen? Op 21 september volgt de doorslaggevende stemming over dit besluit. Maar volgens Frans Van Aarle, fractievoorzitter van lokaal Tilburg, is die beslissing al definitief genomen.

Frans van Aarle werd als raadslid gekozen bij de verkiezingen van maart 2014 namens de TVP. Begin 2015 ontstond er onenigheid tussen hem en fractievoorzitter Loes Dielissen. Hij splitste zich af om een eigen partij op te richten. Lokaal Tilburg verzet zich tegen de plannen om het winkelrondje te realiseren.

“Primark in het winkelrondje is al lang geen discussiepunt meer. Dat is lang geleden al besloten”, aldus Van Aarle. Dit betekent echter niet dat de Primark in Tilburg niet gerealiseerd gaat worden: “Het is wel zeker dat de winkel er komt, waarschijnlijk tegenover het winkelrondje.“ Het winkelrondje om Stadskantoor 3 bouwen, is een grote fout volgens de fractievoorzitter: “Je moet het gemeentehuis niet verkrachten. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat het vanuit historisch oogpunt een belangrijk gebouw is.”

Ook is hij het niet eens met de ketens in Tilburg die willen verplaatsen naar het winkelrondje. “Mocht het doorgaan, dan is de kans groot dat de Zara van het Pieter Vreedeplein verhuist. Daar is al zoveel leegstand dat we dit niet moeten aanmoedigen.” Wat Tilburg wel nodig heeft, zijn volgens Van Aarle unieke winkels: “Tilburg heeft vrijwel alle grote ketens al. Wat een stad echt aantrekkelijk maakt zijn kleine, vintage winkeltjes. Tilburg moet sexyer worden.”