Tilburg – Boogschutter Sjef van den Berg is zondag bij de wereldbekerkwalificaties in Medellin bij de top acht terechtgekomen. Dit is een goede start voor de 20-jarige Nederlander uit Heeswijk-Dinther. “Ik heb goed geschoten en heb er vertrouwen in dat de rest van het toernooi goed zal verlopen.”

Om in de top acht te komen heeft Van den Berg het op moeten nemen tegen sterke concurrenten. Veel van deze schutters komt hij dan ook weer tegen op het hoofdtoernooi. “De tegenstand is goed op niveau. Zo zijn de vooraanstaande landen goed. Vooral Amerika en Korea zijn goed aan het schieten. ”

Omdat Van den Berg in de top 8 terecht is gekomen is hij de eerste twee weken vrij. Hij heeft dan tijd om met landgenoten Columbia te verkennen.” Het natuurlijk super leuk dat je sport het mogelijk maakt om zo’n reis te kunnen maken en landen te verkennen waar je normaal niet zo snel naar toe zult gaan.” Toch moet er ook getraind worden. “In de twee weken moet ik ook trainen om met overtuiging te blijven schieten en mijn concentratie en focus niet kwijt te raken.”