Tilburg – Formule 1-coureur Max Verstappen kan profiteren van de gespannen sfeer tussen motorfabrikant Renault en Red Bull Racing. De Franse motorfabrikant heeft definitief besloten het team van de jonge Nederlander te laten vallen en alleen nog motors te produceren voor Red Bull. “Van Renault af zijn is zeer positief voor Verstappen en zijn team Torro Rosso”, zegt Jeroen Jonkers van F1 Today.

Renault is de laatste jaren regelmatig bekritiseerd in de Formule 1-wereld. De prestatie en de betrouwbaarheid van de motors zou sterk zijn afgenomen. Het laten vallen van Torro Rosso zorgt ervoor dat het team van Verstappen naar een andere motorfabrikant moet gaan . Hadden ze dit onder contract met Renault gedaan, bracht dit aanzienlijke financiële gevolgen met zich mee. “Torro Rosso moet dan 86 miljoen betalen voor contractschending. Hier zijn zij waarschijnlijk niet toe bereid. Verstappen zou dan nog een jaar met deze ondermaatse motor moeten rijden.”

Hoogstwaarschijnlijk tekent Torro Rosso nu een contract met Ferrari, volgens Jonkers het perfecte scenario voor Verstappen. “Motorisch gezien maakt de Italiaanse motorfabrikant veel betere producten. Verstappen heeft ook al aangegeven later graag voor Ferrari te willen rijden. Zo kan hij alvast wennen aan de motor.”

De Grand-Prix in Rusland in oktober is de volgende race voor Verstappen. Het is nog onduidelijk welke motor hier gebruikt gaat worden.