Door: Puck Veldhuizen

Dansschool Forza Danza heeft een nieuwe locatie geopend. Naast de huidige locatie in Tilburg-Zuid kun je nu ook lessen volgen in de Drieburcht aan de noord kant van de stad. Hun grote doel is om de echte urban stijl, zoals deze in de randstad geven wordt, naar Tilburg te brengen.

Dansliefhebbers uit het noorden van Tilburg kunnen uit hun luie stoel komen en zich verplaatsen naar de danszaal. Sinds 1 september heeft de nieuwe vestiging, in sportcomplex Drieburcht, haar deuren geopend voor nieuw danstalent.

Eigenaren Daphne Fusco en Naldo Frans willen urban dance meer onder de aandacht brengen bij jongeren. Zij vinden dat stijlen als dancehall, afro en breakdance veel te weinig aandacht krijgen in Brabant. “In de randstad en Amerika zijn deze stijlen erg populair, maar hier in Brabant zijn er bijna geen scholen die deze lessen geven. Wij willen onze leerlingen hier ook graag kennis mee laten maken”, zegt Daphne.

Tilburg kent wel balletscholen en sportscholen die steeds meer urban stijlen aanbieden, maar deze zijn hier niet in gespecialiseerd. “Wij proberen de echte urban stijl naar Tilburg te brengen, zoals we hem kennen uit Amerika en de randstad. Onze docenten komen bijna allemaal uit Rotterdam en Amsterdam, waardoor wij lessen aanbieden die nergens anders hier in omstreken gegeven worden. Zo blijven wij uniek!”, zegt Naldo.