Dat de Minions populair zijn, was al bekend. Maar nu is het ook te zien aan de opbrengsten van de nieuwe film ‘Minions’. Hij stijgt in de ranglijst van films die het meeste hebben opgebracht. ‘Toy Story 3’ stond altijd bovenaan de lijst van geanimeerde films, maar ‘Minions’ heeft deze film nu ingehaald. De animatiefilm heeft inmiddels al 952 miljard euro opgehaald.

Dit weekend is de film in première gegaan en hij is in China met open armen ontvangen. Daardoor is volgens de Amerikaanse filmsite The Wrap de ‘Minions’ over de opbrengsten van ‘Toy Story 3’ uit 2010 heen gegaan. De film van de schattige gele mannetjes staat nu op nummer twee van de ranglijst. De film ‘Frozen’ staat is nog altijd koploper met een bedrag van 1,13 miljard euro.

Filmjournalist-VPRO Cinema, Rick de Gier, heeft toen de film uitkwam een recensie over de ‘Minions’ geschreven. De grote doorbraak van de Minions heeft een heel groot deel te maken met hele goede marketing volgens De Gier. “Doordat Despicable 1 en 2 zulke leuke films waren, wilde iedereen ook de eigen film van de Minions zien. Ze waren al erg populair in de andere films”, verklaart De Gier. Wel denkt hij dat als de film echt heel erg slecht was geweest, dat hij niet zo goed zou zijn ontvangen.

Waarom is deze film nou zo veel beter dan andere animatiefilms? Volgens De Gier is het een combinatie van de goede marketing van de film en de gele figuurtjes die de mensen heel erg aanspreken door hun aandoenlijkheid. “Je hoeft ze niet te verstaan om ze te begrijpen, ze spreken geen taal. Of je de film nu in Japan of in de Amerika ziet, je zult de verhaallijn altijd snappen,” zegt De Gier. Toch is niet iedereen even enthousiast over de film. Ook De Gier geeft een puntje van kritiek over de film. “Wat toch echt mist in de film, is een hart. Dat geldt zowel voor het plot als voor de personages. Ook al zijn de Minions hele geestige figuurtjes, ze blijven een beetje karakterloos,” vertelt De Gier.

De Minions zijn dan wel hele leuke, kleine en gele mannetjes, maar stiekem zijn ze ontzettend rijk.