Tilburg – Steeds meer clubs in Brabant laten kinderen gratis of met korting naar hun thuiswedstrijden komen. Veel clubs hopen op deze manier hun imago in de regio te verbeteren. Daarnaast proberen ze zo meer mensen naar het stadion te krijgen.

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen dit seizoen gratis naar alle wedstrijden van FC Den Bosch. De afgelopen weken hield de club al een proef bij de thuisduels tegen Fortuna Sittard (2-2), FC Emmen (3-0) en Go Ahead Eagles (2-4). Ruim zevenhonderd kinderen kwamen met hun ouders naar de wedstrijden. Algemeen directeur Edward van Wonderen: “FC Den Bosch streeft naar een positief imago in de regio en stad, waarbij voetbal de bindende factor is.”

De fans bij de Supportersvereniging Den Bosch zijn enthousiast: ‘’Wij vinden het echt geen probleem. Helemaal goed, op deze manier bindt de club toekomstige supporters aan zich. Bovendien zijn er al veel soortgelijke acties geweest, deze zijn altijd goed gegaan.’’

Willem 2
Daarnaast hebben veel andere Brabantse clubs soortgelijke acties ingevoerd aan de start van de competitie.  ‘’Wij hebben sinds het begin van dit seizoen een 013-seizoenskaart. Kinderen onder de dertien jaar krijgen een gratis seizoenkaart, mits ze ook lid zijn van de Kids Club en er een ouder meegaat’’, aldus Paulien Heerius, woordvoerder van Willem 2. Ten slotte houdt NAC Breda ook geregeld acties waarin ze gratis kaarten weggeven.