De brandweer van Midden- en West-Brabant beginnen samen met de gemeente Tilburg een pop-up store in de Emmapassage in Tilburg. Ze willen zo meer bewustzijn creëren bij mensen voor brandonveilige situaties.

Het aantal branden in huizen en bedrijven neemt de laatste jaren toe. Dit levert naast veel financiële schade ook veel emotionele schade op. “Mensen hebben maar weinig aandacht voor brandveiligheid op het moment dat het niet dichtbij is. Je bent er pas bewust mee bezig als het nabij in je omgeving voorkomt,” vertelt Louise Schneider, woordvoerder van Veiligsregio Midden- en West-Brabant.

Voorlichting

In de winkel leren bezoekers onder andere meer over het belang van een goed vluchtplan bij brand in huis. “Door een pop-up store trekt je extra aandacht van het publiek dat gewoon aan het winkelen is. We proberen mensen bewust te maken van wat ze zelf kunnen doen om hun leefomgeving veiliger te maken. Het is de bedoeling dat mensen zich gaan afvragen hoe het met de brandveiligheid is gesteld in hun eigen huis. Daarom lopen er brandweerlieden en deskundigen rond in de winkel die mensen voorlichting kunnen geven. Je kunt ook gewoon alleen een brandmelder kopen.” Aldus Schneider.

De winkel is van donderdag 24 september tot zaterdag 3 oktober geopend.