De politie blokkeert vandaag verschillende ministeries in Den Haag uit protest voor een betere cao. Vanaf negen uur ’s ochtends tot drie uur in de middag mag niemand de ministeries in of uit van de politie.

De ministeries die onder andere worden geblokkeerd zijn Veiligheid en Justitie en Algemene Zaken, gevestigd in het Binnenhof. Bezoekers en toeristen voor het Binnenhof worden wel doorgelaten. Vandaag zijn, mede door de actie, alle politiebureaus in heel Nederland gesloten. De politie komt alleen in actie voor noodhulp.

Betere cao Politievakbonden voeren sinds maart actie voor een beter cao-voorstel van minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. “We zijn het zat om uitgekleed te worden en een salaris te hebben waar iedereen om lacht,” vertelt Eric Lakenman, inspecteur bij politie Noord-Holland. Het eerste voorstel van de minister, een loonsverhoging van ruim vijf procent, wezen ze af. Een deel van het pensioengeld zou volgens de politie worden gebruikt als loonsverhoging. De verhoging zou dan maar tweeënhalf procent zijn in plaats van vijf, een ‘sigaar uit eigen doos’. Protestactie Politie in Den Haag from De Nieuwsredactie on Vimeo.