Overal in Nederland worden verschillende vluchtelingenacties gehouden. Kleding, voedsel en geld wordt ingezameld om de vluchtelingen een betere plek te geven. Rait Nesseem, beter bekend als de achteruitloper van Breda, gaat de komende week als vluchteling door het leven. Hij verlaat zijn normale leventje om een week lang in een strandtentje te verblijven op de Grote Markt in Breda. Op deze manier probeert de Bredanaar bewustwording te creëren bij de mensen om zich heen en te laten zien hoe groot de vluchtelingcrisis is. Al het geld dat Nesseem inzamelt met zijn actie gaat naar het Rode Kruis.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/224269550″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]