De Efteling wil graag haar eigen afslag op de provinciale weg N261 tussen Tilburg en Waalwijk. De weg is al verbouwd om het verkeer te verbeteren. Volgens Femke van Es, woordvoerder van de Efteling, verwacht het park vijf miljoen bezoekers in 2020 en is er meer voor nodig om de bezoekers probleemloos naar het park te krijgen.

“De wens voor een eigen afslag speelt al sinds het voorjaar. In 2020 heeft de Efteling het streven om vijf miljoen bezoekers te ontvangen. Afgelopen jaar waren het er 4,4 miljoen”, aldus Van Es. Het toenemende aantal auto’s is voorlopig geen probleem, volgens de woordvoerder. “De bezoekersaantallen stijgen en we verwachten zeker dat we ons doel gaan halen. Door het verbeteren van de N261 zullen er voorlopig minder files zijn.”

Het streven is volgens Van Es tevens om het verkeer weg te houden uit de dorpskern van Kaatsheuvel. “Kaatsheuvel is een heel klein dorp dat het verkeer eigenlijk niet aan kan. Daarom zijn de Efteling, de gemeente en de provincie aan het kijken hoe het verkeer daar weggehouden kan worden. Ook willen we het nog beter bereikbaar maken.”

Buitenlandse bezoekers
Het park heeft verschillende plannen om de gewenste bezoekersaantallen te halen. “We willen er voor zorgen dat mensen die de Efteling al kennen vaker komen. We willen ook dat meer mensen blijven overnachten. De Efteling is al een soort Disneyland, veel mensen zeggen al dat het park niet meer in één dag te bekijken is.” Het park wil graag bezoekers in het buitenland aantrekken. “Wanneer het park geschikt is om meerdere dagen te verblijven, hopen we ook bezoekers uit buurlanden te krijgen. Zoals België, Duitsland en mogelijk zelfs Engeland.”