Tijdens het grote golftoernooi KLM Open in Zandvoort is het golfproject ‘GoGolf Europe’ gelanceerd. Het project moet er voor zorgen dat meer jongeren de sport gaan beoefenen. In vijf verschillende landen, waaronder Nederland, wordt de sport gepromoot.

Lucas van der Veen is voorzitter van ESGV de Club. De Eindhovense studenten golfvereniging is een van de acht studentenverenigingen van Nederland. Lucas golft nog maar een paar jaar, maar is gek op het spelletje. “Het is een moeilijke, doch simpele sport waar je nooit op uitgekeken raakt.” Volgens Lucas zijn jongeren in het voordeel ten opzichte van oudere golfers. “Je hebt nog veel meer flexibiliteit en spierkracht. Je kan de swing veel beter aanleren dan mensen die pas beginnen als ze ouder zijn.”

Hoe populair is de sport bij studenten, en vooral: is het ook een beetje gezellig? Lucas vertelt het in het audiofragment.

Foto: Qrodo PhotosBy: Qrodo Photos/ Flickr