De eindeloze discussie of seks voor de wedstrijd de resultaten nou wel of niet bevordert, is al jaren aan de gang. Voor Freek van Bladel, medisch begeleider van de Tilburgse Trappers, is dit een duidelijk verhaal: “Een goede sekspartij werkt toch voor iedereen positief!”

Mohammed Ali had zes weken voor belangrijke wedstrijden geen seks meer. Marco van Basten liet geen vrouwen toe bij Oranje en Yuri van Gelder werd er te moe van. Seks voor de wedstrijd. De meningen zijn erover verdeeld.

Freek van Bladel denkt dat een goed potje seksen juist positief werkt. “Na de daad voel je je vrolijk, positief en voldaan. Je hebt zin om aan de dag of de wedstrijd te beginnen.” Voor hem is er geen enkele aanwijzing waaruit blijkt dat seks voor de wedstrijd een fysiek negatieve invloed heeft.

“Wij hebben zelfs een speler gehad die voor de wedstrijd nog even snel langs zijn vriendin ‘wipte’”, zegt van Bladel. “En ik kan je vertellen dat dat zijn beste seizoen was”, vervolgt hij lachend.

Spelers onthouden van seks lijkt hem dan ook helemaal niks. “Onze jongens zijn zo goed getraind dat een keer meer of minder seks geen invloed heeft op hun prestaties. Daarnaast lijkt het me ook niet echt bevorderlijk voor hun relaties”, zegt hij. “Ze spelen twee wedstrijden per week. Dat zou betekenen dat ze het hele seizoen geen seks mogen hebben.” Een onmogelijke maatregel volgens van Bladel.