Ben jij degene die vaak alleen naar huis moet fietsen omdat je in ‘the middle of nowhere’ woont? Dan kun je van alles meemaken onderweg, bijvoorbeeld een rare gast die je achterna rijdt in zijn auto of een groep jongeren die je naroept. In zulke situaties kun je de Companion-app raadplegen. Vrienden of familie kunnen jou via deze app volgen door middel van jouw GPS/locatie. Wanneer jij via de app laat weten dat je je niet op je gemak voelt, krijgen zij daar een melding van en kunnen zij actie ondernemen. Is er echt nood, dan kun je zelf meteen de alarmknop gebruiken en word je in contact gebracht met de politie.

Dat klinkt allemaal heel top, maar werkt het ook? Ik downloadde en testte de app en sprak erover met Marjolijn van Hest, medewerker van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)  en met Bo van den Oever, die recent betrokken was bij een geweldincident na een avondje stappen. Hoe denken zij over deze app?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/224434894″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]