Met sticks wordt hard op de grond geslagen als de rolstoelhockeyteams een doelpunt maken. Tientallen sporters uit heel Europa zijn in Breda voor de ParaGames. Van 17 tot en met 20 september vinden er verschillende wedstrijden plaats, waar gehandicapte sporters met elkaar de strijd aangaan.

Op donderdag speelden rolstoelhockeyteams uit acht verschillende landen wedstrijden tegen elkaar. In rolstoelhockey is er onderscheid tussen E- en H-Hockey. Bij E-Hockey wordt de rolstoel elektrisch voortbewogen en bij H-Hockey gebeurt dat met de hand. De teams die donderdag speelden, deden het met de hand. Ook Nederland was van de partij. De hockeyers waren teleurgesteld na hun verlies van Tsjechië, maar kunnen blij zijn met winst op België en Duitsland. De aanvoerder van het Nederlandse team is Ernst Vermaas. Sinds zijn geboorte mist hij zijn linkerbeen. Normaal gesproken loopt hij op krukken, maar hij sport in een rolstoel. “Je hebt geen goede beenfunctie nodig om toch de sport te kunnen beoefenen. Als je een goede romp- en armfunctie hebt, is het een hele mooie teamsport om te mogen doen.”

Tijdens de ParaGames is er veel aandacht voor de gehandicaptensport. Dat is hard nodig vindt Ernst, want rolhockey is nog niet bekend genoeg. Toch ziet hij positieve ontwikkelingen. In het audiofragment vertelt hij over het gebrek aan aandacht en over groeimogelijkheden.

Foto: Hugovanmeijeren