De Rotterdamse Bo Bendsneyder won afgelopen weekend de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Hij is de eerste Nederlander die deze titel weet te bemachtigen. Zou er dan na al die jaren eindelijk weer iemand ons kikkerlandje gaan vertegenwoordigen in de MotoGP?

De zestienjarige Bo heeft met nog twee races te gaan de beker al binnen. Nadat hij een geweldige twee jaar bij het KTM-team heeft gereden, maakt Nederland in de toekomst eindelijk weer kans op een plek in de MotoGP. Het is wel tijd voor iets nieuws als het aan Bo ligt. “Ik heb nu twee jaar in de Rookies Cup gereden. Een derde jaar zou kunnen, maar dit is wel hét moment om door te stomen naar de Moto3.”

De Portugeze rijder Miguel Oliveira stroomt door naar de Moto2. Dit betekent dat er een plekje vrij komt in de Moto3. Of deze bemachtigd kan worden door Bo is nog maar de vraag. “Ik zou dolgraag zijn plek in het KTM-team innemen, maar helaas ga ik hier zelf niet over”, zegt hij correct.

Zijn grote droom is natuurlijk om bij de wereldtop te komen in de welbekende MotoGP. “Het liefst zou ik voor een topteam als Yamaha of Honda rijden. Die doen het nu fantastisch”, vertelt Bo. Zijn grote voorbeeld is uiteraard Valentino Rossi, ook wel bekend als The Doctor. “Hij is niet alleen een grootheid op de baan, maar ook daarnaast. Het is gewoon een fantastische rijder!”