Chips heb je tegenwoordig is alle soorten en smaken. Nu is er nog een nieuwe soort op de markt gekomen. Doritos heeft nu ‘regenboogchips’ uitgegeven. De bedoeling van deze chips is om homo’s lesbiennes, biseksuelen en transgenders een steuntje in de rug te geven.

Deze zakken chips zijn niet zomaar in de winkel verkrijgbaar. Voor een donatie van 10 euro of meer wordt de LGBT-gemeenschap gesteund. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender. De actie valt onder het ‘It Gets Better Project’ en door een overweldigend succes zijn de zakken chips in de Verenigde Staten al helemaal uitverkocht.

Acceptatie

Nick Michielsen is zelf transgender. Hij is als vrouw geboren, maar voelt zich een man. Volgens Michielsen verschilt de acceptatie van transgenders heel erg per persoon en hun omgeving: “Meestal als je er zelf luchtig over doet en je normaal gedraagt, hebben mensen er respect voor. Natuurlijk komt het ook voor dat mensen het niet snappen of niet willen begrijpen. Maar meestal zijn dat mensen die je niet kent,” vertelt Michielsen.

Dat een andere geaardheid of transgender zijn onder de aandacht blijft vindt Michielsen goed. “Ik denk dat alle steun welkom is voor mensen die net of nog niet uit de kast zijn. Zeker omdat het steeds bekender wordt en mensen vaak vooroordelen hebben.”

Nieuwsgierig geworden hoe de chips eruit ziet en smaakt? Dan zul je naar de Verenigde Staten moeten gaan. Wanneer de chips naar Nederland komt is nog niet bekend.