Het vrouwenvak van voetbalclub Heracles blijft voorlopig nog bestaan. Het wordt wel op een laag pitje gezet. Joris Dieterman, woordvoerder van Heracles, wil benadrukken dat: “de geplande evenementen doorgaan en de vrouwen krijgen waarvoor ze betaald hebben”.

Heracles was in het nieuws bij zowel Voetbal International als Tubantia met verschillende cijfers over de verkoop van LadiesSeats. Heracles is de eerste club die een speciale sectie reserveert voor de vrouwelijke fans. De verkoop verliep niet zoals gepland. Volgens Tubantia trekken de LadiesSeats twintig bezoekers terwijl Voetbal International vijf zegt. Volgens Joris Dieterman zit het daadwerkelijke aantal er ‘ergens tussenin’.

Vernieuwde interesse

“Naar aanleiding van die artikelen kregen we vandaag wel veel telefoontjes binnen van vrouwen die geïnteresseerd zijn in het vrouwenvak”, vertelt Dieterman. Voorlopig gaat er minder tijd gestoken worden in het project maar dat betekent niet dat Heracles het volledig opgeeft. “Hoe dat verhaal de wereld in is gekomen weet ik niet maar dat zal waarschijnlijk een misverstand zijn tussen een collega en Voetbal International.”