Het begon als een grap tussen Gerrieke Klooster en Eunice Uhlenbeek, maar Bolletje ging serieus in op hun vraag of er ook alleen zakken met witte pepernoten gemaakt konden worden. Gisteren maakte Bolletje bekend dat zij de productie gaan starten. ‘In ieder geval worden de zakken dit jaar nog geproduceerd,’ zegt Sander van Mil, woordvoerder van Bolletje.

‘Ik plaatste een foto op internet met daarop een bak chocolade pepernoten. Toen reageerde Eunice Uhlenbeek op de post met ‘Vind jij ook altijd dat er veel te weinig witte in de zakjes zitten?’ Ik reageerde terug met ‘Ja belachelijk, die zijn altijd meteen bij mij op.’ Daarna zei ik voor de grap dat ik Bolletje zou vragen of ze ook zakjes met alleen witte pepernoten konden toevoegen aan hun assortiment,’ vertelt Gerrieke Klooster, de iniatiefneemster.

Zo begint de strijd om witte chocolade pepernoten op 2 september. Bolletje beloofde om er iets mee te doen, als de twee dames 200 000 likes op hun post kregen. Om zoveel likes te bemachtigen, werd er onder andere een Facebook pagina aangemaakt. Gisteren, op 21 september, maakte Bolletje bekend dat het aantal likes ruim gehaald is en de pepernoten in productie worden genomen.