Er zijn dit jaar meer mensen overleden aan incidenten met een selfie dan door een haaienaanval. Het laatste slachtoffer is een 66-jarige Japanse toerist die  een selfie wilde nemen bij de Taj Mahal. Hij viel van een trap en overleed even later in het ziekenhuis aan een hartaanval. Het brengt het totaal aan dodelijke incidenten met selfies dit jaar op twaalf. Om dit in perspectief te plaatsen; er zijn dit jaar acht dodelijke slachtoffers gevallen door een haaiaanval, schrijft machable.com.

Selfie stick
Steeds meer mensen lijken het gevaar van de Selfie stick serieus te nemen. Op plaatsen als musea en pretparken wordt het apparaat al verboden. The Huffington Post UK meldt tevens dat er in Rusland een campagne aangekondigd is die mensen de risico’s van een Selfie op gevaarlijke plekken duidelijk moet maken.

Opvallende doodsoorzaken
De Selfie is niet de enige opvallende oorzaak van dodelijke ongelukken volgens gegevens van mentalfloss.com.

Meest voorkomende doodsoorzaken
De meest voorkomende doodsoorzaken volgens cijfers van wibnet.nl zijn (aantal doden per jaar tussen haakjes); hart- en vaatziekten (16,7 miljoen), besmettelijke ziekten (14,7 miljoen), kanker (7,1 miljoen), ongelukken (5,2 miljoen), luchtwegziekten (3,7 miljoen).