Robert Lewandowski leverde gisteren een unieke prestatie door na zijn invalbeurt direct na de rust, vijfmaal te scoren binnen negen minuten. Bayern München won hierdoor met 5-1 van VFL Wolfsburg. Kwamen de goals van de Pool voort uit pure klasse van de spits of geklungel van de tegenpartij achterin? Sjoerd Mossou, sportjournalist van het AD, denkt dat de vijf goals geen toeval waren.

 

“Lewandowski is een van de beste spitsen ter wereld. Sowieso de beste van Duitsland”, zegt Mossou. “Hij heeft in principe alles. Hij is fysiek perfect voor een spits, is groot, technisch heel goed en kan ook heel goed koppen. Hij lijkt qua speler een beetje op Karim Benzema van Real Madrid. Hij is ongeveer van dezelfde lengte en formaat. Zelf denk ik dat Lewandowski beter is. Ze scoren allebei ongelofelijk veel, maar de Bayern-spits is iets completer, denk ik.”


De spits begon echter niet in de basis. In de rust viel hij in voor middenvelder Thiago Alcántara. Het ging overigens niet goed met Bayern. Ze stonden 1-0 achter en trainer Pep Guardiola vond het spel van zijn ploeg niet goed. “Als Lewandowski vanaf de eerste minuut was gestart was het waarschijnlijk nooit zo’n memorabele avond geworden. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Spaanse coach hem ook de volgende wedstrijd op de bank laat beginnen. Natuurlijk gaat Lewandowski starten in de volgende wedstrijd. Normaal gesproken is hij al de nummer één wat betreft de spitspositie. Daar startte gisteren Thomas Müller, ook een geweldige voetballer. Maar de prestaties van Lewandowski zijn niet te overtreffen. Bovendien kan Müller op verschillende posities uit de voeten”, zegt Mossou.

“Een echte goaltjesdief is het sowieso, maar al ben je Ronaldo of Messi, dit doe je hem niet na. Dit gaan we in tijden niet meer zien. Misschien wel nooit meer.” Volgens Mossou kun je het Wolfsburg verwijten dat ze wat fouten hebben gemaakt voorafgaand aan de doelpunten. “Maar als je er vijf in negen minuten maakt, dan raak je gewoon alle ballen perfect. Daar kun je als verdediger ook weinig aan doen natuurlijk.”

De prestatie van Lewandowski is uniek. En naar de beelden kun je blijven kijken. Geniet nog één keer van de fenomenale prestatie van Robert Lewandowski in de video’s van FOX Sports hieronder: