De eerste sneeuw van het seizoen 2015/2016 is in de Alpen gevallen. Thijs Rozema studeert Outdoor & Leisure in Rotterdam in de hoop skileraar te kunnen worden. “Of ik er al zin in heb? Natuurlijk!”

Van 7 tot 20 december gaat zijn klas naar Oostenrijk om de Änwarter, het skileraar diploma, te behalen. Daarbij zullen ze ook heel februari in de sneeuw oefenen, maar in welk land, dat horen ze volgende maand pas. “Ik houd nauw de sneeuwval in de gaten via apps als sneeuwhoogte. Die vertellen mij precies hoeveel sneeuw er ligt.” Alle sneeuw die nu gevallen is ligt aan de zuidkant van de Alpen, maar ook aan de noordkant wordt dit weekend sneeuw verwacht.

“Momenteel ligt er helemaal niks nups nada noppes”, aldus Thijs. Hij zou graag meteen al vertrekken naar Oostenrijk maar dat zit er helaas niet in. “De datum voor de skiopleiding ligt vast dus daar valt niks aan te doen.” Volgens Thijs wordt het wel een goed skiseizoen. “Eentje die het slechte seizoen van vorig jaar goed maakt.”