Het Rat Verlegh stadion is in 2017 hét decor voor één van de twee halve finales van het EK voetbal voor vrouwen. In samenwerking met de gemeente Breda hoopt NAC zo het vrouwenvoetbal onder de aandacht te brengen. “Met dit evenement proberen we de sport een impuls te geven in Breda en omstreken”, zegt Perry Hendriks, woordvoerder van NAC Breda.

Eind vorig jaar maakte de UEFA bekend dat Nederland aangewezen werd als gastland voor het EK vrouwenvoetbal. WEURO 2017, zoals het evenement genoemd wordt, moet ervoor zorgen dat de sport steeds bekender wordt in Nederland.
De gemeente en de voetbalclub sloten een samenwerkingsverband met betrekking tot de organisatie van de festiviteit. “Brabant is één van de provincies waar het vrouwenvoetbal het grootste is, daarnaast staat Breda bekend als een belangrijke voetbalstad in Nederland”, verklaart Hendriks.

Samenwerking Breda en Tilburg

Aan het EK nemen zestien vrouwenteams deel. Naast Breda zijn Deventer, Doetinchem, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Enschede speelsteden tijdens het vrouwentoernooi. Tilburg en Breda gaan tijdens het evenement verschillende activiteiten opzetten om de opkomst te stimuleren. “We hebben samen een budget gekregen om evenementen te organiseren in beide steden. Zo worden er onder andere Oranjecampings opgezet, voetbaltoernooien voor scholen georganiseerd en zijn er verschillende feestjes in de binnenstad.”

 20131027_Rat_Verlegh_Stadion

Tijdens het EK krijgt Breda zes wedstrijden toegedeeld. Naast de halve finale worden er vier poulewedstrijden en één kwartfinale gespeeld. Het Nederlands vrouwenelftal speelt geen enkele groepswedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Daar baalt men van. “Het is jammer dat er geen wedstrijd van Nederland in de groepsfase plaatsvindt in ons stadion. Maar met Duitsland, Frankrijk en België heb je landen die op steenworpafstand van het stadion liggen. Hopelijk zorgt dat voor volle tribunes. Wij kijken er in ieder geval naar uit”, vertelt Perry Hendriks.

WEURO 2017 speelt zich af van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus. De finale van het toernooi vindt plaats in Enschede. Wie weet met onze Oranje-Leeuwinnen.