De supportersvereniging van FC Oss boycot de wedstrijd van maandag, tegen Jong Ajax. Gemeente Amsterdam besloot in samenspraak met Ajax dat de supporters van de Brabantse club met een buscombiregeling en politiebegeleiding naar de hoofdstad moeten afreizen. FC Oss-directeur Peter Bijvelds verbaast zich over de zware maatregel die de tegenpartij treft.

 

Ajax en de Gemeente Amsterdam zijn van mening dat de supporters van de Brabanders zich misdroegen de afgelopen jaren tijdens wedstrijden tussen de twee clubs. FC Oss zegt dat er helemaal niet zo veel is gebeurd. “De wedstrijd van vorig jaar is prima verlopen en de sfeer tussen de twee groepen was heel vriendelijk en gezellig. Wij hebben niks gemerkt van overlast”, zegt Bijvelds.

De drie partijen hebben gesprekken gevoerd voor een overeenkomst, maar tijdens die gesprekken is niet direct een besluit genomen. Pas later is door de Noord-Hollanders beslist om een buscombiregeling door te voeren, zonder dat te bespreken met hun tegenstander. “We hebben niet nadrukkelijk overlegt met hen en uiteindelijk verbaas ik me ook over de zware maatregel. Misschien is het wel een té zware straf. Zoveel was er volgens mij niet aan de hand”, zegt de directeur.

FC Oss is niet heel goed begonnen aan het seizoen en heeft de steun van de supporters dus hard nodig. “Het is heel jammer dat zij er niet bij zullen zijn. Dat gaan we absoluut missen, maar ik respecteer hun keuze. Op basis van de informatie die is verstrekt, vanuit Ajax naar ons, snap ik dat ze deze keuze maken. Ze willen een satement maken”, aldus directeur Bijvelds. “Maar we gaan niet meer in gesprek met de andere partijen. We laten het bij wat het is.”

Komende maandag om 20:00 uur staat de wedstrijd uit de Jupiler League op het programma. Jong Ajax speelt thuis op trainingscomplex Toekomst in Amsterdam.