Goed nieuws voor Nederland: honkbal wordt misschien weer een Olympische sport op de Spelen in 2020 in Tokio. De sporten skateboarden, karate, sportklimmen en golfsurfen maken ook nog een kans. Het NOC*NSF heeft zelf het meeste vertrouwen in honk- en softballen.

Sinds afgelopen jaar hebben de gastlanden waar de Spelen zullen plaatsvinden de mogelijkheid gekregen om zelf sporten op het programma te plaatsen. Volgend jaar augustus zullen de leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) op het congres in Rio de Janeiro beslissen welke sporten worden uitgekozen voor de Spelen in 2020. In totaal waren er 26 sporten die kans maakten voor Tokio, maar 5 daarvan mogen daadwerkelijk door. Uit de voorselectie van 8 zijn de sporten bowlen, squash en de vechtsport wushu afgevallen.

In 2011 werd Nederland voor het eerst wereldkampioen Honkballen in Cuba. Persvoorlichter van NOC*NSF Geert Slot: ‘’Als honk- en softballen weer mee mag doen met de Spelen zien we grote kansen voor Nederland. Van alle sporten die eventueel mee mogen doen zijn we in honkbal toch echt het beste en hebben we een streepje voor. De andere sporten hebben ook echt wel een kans, maar dan moeten er wel goede teams ontstaan en keihard worden getraind. Nederland heeft nog tot 2019 om zich klaar te stomen voor de Spelen.’’