Jelle Klaasen, die net de Players Championship heeft gewonnen, zal zondag 4 oktober meedoen aan de World Grand Prix. Volgens Davey de Haze, dartverslaggever bij RTL7, is hij terug van weggeweest en is hij op weg naar de top.

Klaasen heeft zo zijn mindere tijden gehad, in 2012 hij kreeg o.a. een taakstraf voor het versturen van naaktfoto’s naar een minderjarige. Inmiddels staat hij als 22ste op de wereldranglijst en volgens De Haze zal daar snel verandering in komen: ‘’Ik denk zeker dat hij weer op weg is naar de absolute top. Hij heeft al twee toernooizeges gepakt dit jaar en dat zijn geen kleine toernooitjes. Scorend is hij een van de beste in het circuit en dat maakt hem zeer gevaarlijk. Ik zie hem zeker stijgen naar de top.

Jelle Klaasen heeft op papier de makkelijkste loting, de Noord-Ier Brendan Dolan is zijn tegenstander. De Haze: ’’Dolan is niet in beste vorm de laatste tijd dus dat werkt in het voordeel van Klaasen. Het nadeel is dat het toernooi in Ierland wordt gespeeld en Klaasen het publiek tegen zich zal krijgen. Hij speelt zondag als laatste en dan zit er al aardig wat alcohol in de supporters. Dit kan erg nadelig voor hem werken. Het publiek kan bijvoorbeeld op een belangrijk moment gaan joelen om hem uit zijn concentratie te halen. Vanaf de tweede ronde heb je altijd een moeilijke tegenstander, maar Klaasen heeft al laten zien dat hij van iedereen kan winnen.’’

jelle