Stel dat je favoriete social medium offline is; wat doe je dan? Maandagavond was Facebook een aantal uurtjes niet bereikbaar door een storing. Het was al de tweede keer in een korte tijd, want ook vorige week donderdag was het al raak. “In principe draait de wereld gewoon door als Facebook down is,” zegt social media-expert Gerton Geut.

Volgens Geut hebben particuliere gebruikers weinig last gehad van de storing. “Voor bedrijven en scholen is het wel lastig als Facebook het niet doet, omdat Facebook daar vaak als communicatiemiddel wordt gebruikt.” Hij heeft de storing ook gemerkt. Hij vertelt zelfs over lichte paniek bij mensen. “Ik kreeg WhatsApp- en Twitterberichten van mensen die vroegen wat er aan de hand was en waarom Facebook niet werkte. Er was dus echt paniek onder sommigen.” Heeft Geut misschien nog tips om een volgende storing door te komen? “We moeten weer gewoon sociaal doen met elkaar.”

#FacebookDown

Toen eenmaal bekend werd dat Facebook met een storing te kampen had, werd de hashtag #FacebookDown in het leven geroepen. Onder deze tag konden gebruikers hun ongenoegen uiten over de storing.

Ook op de website Allestoringen.nl was er een piek te zien in de foutmeldingen van Facebook. Gelukkig was de storing rond half 11 ’s avonds opgelost en kon iedereen weer foto’s liken.