Ook gisteren was het weer volop genieten in de Champions League. Er werden in totaal acht wedstrijden gespeeld waarin verschillende memorabele momenten beleefd werden. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Groep E

Barcelona – Bayer Leverkusen 2-1

Barcelona, dat voor de eerste keer aantrad zonder de geblesseerde Messi, moest het opnemen tegen Bayer Leverkusen. De Duitsers kwamen verrassend op een 0-1 voorsprong. Na een corner kopte Papadopoulos raak bij de eerste paal. Pas diep in de tweede helft kwamen ze langszij. Sergi Roberto zette de Spanjaarden naast Leverkusen. 91 seconden later stond de 2-1 al op het scorebord. Na een vlotte aanval schoot Luis Suárez de bal hard tegen de touwen. De voorsprong werd in de resterende minuten niet meer weggegeven en zo won Barcelona haar eerste Champions League duel dit jaar.


Hoogtepunten van de wedstrijd Barcelona – Bayer Leverkusen

BATE Borisov – AS Roma 3-2 

Een verrassende uitslag in de wedstrijd tussen BATE en Roma. De Wit-Russische equipe stond na dertig minuten al met 3-0 voor. Doelpunten van Igor Stasevich en tweemaal Filip Mladenović zorgden voor de voorsprong. Na rust drongen de Italianen wel aan, maar verder dan 3-2 kwamen zij niet. Gervinho en Vasilios Torosidis waren de doelpuntenmakers namens Roma.

Groep F

Bayern München – Dinamo Zagreb 5-0

In Beieren was het gisterenavond wéér de avond van Robert Lewandowski. De Pool scoorde een hattrick en vond alweer voor de tiende keer doel in drie wedstrijden. Met name zijn laatste goal was een juweeltje; na een mooie aanval over veel schijven wipte de spits de bal over de keeper. De andere doelpunten kwamen op naam van Mario Götze en Douglas Costa.


Hattrick van Robert Lewandowski in het duel met Dinamo Zagreb

Arsenal – Olympiakos Piraeus 2-3

Na de nederlaag in de eerste speelronde was Arsenal gebrand op een goed resultaat. Dit liep echter compleet anders. Na meerdere defensieve blunders eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor Olympiakos. Namens de bezoekers trof ex-Heerenveen speler Finnbogason een keer doel. ‘The Gunners’ bezetten momenteel de laatste plek in de groep, en met de aankomende duels tegen Bayern München ziet het er niet goed uit voor ze.

Groep G

FC Porto – Chelsea 2-1

Dit duel betekende een terugkeer op het oude nest voor José Mourinho. Eentje waar hij niet graag aan terug wil denken. De Portugezen kwamen na defensieve missers twee keer op voorsprong. Eerst was het Andre Andre die de 1-0 binnenschoot, en daarna was het verdediger Maicon die de 2-1 binnenkopte. Tussendoor had de Braziliaan Willian de bezoekers op gelijke hoogte gebracht. Mourinho was na afloop ziedend op zijn verdediging, zij moesten het ontgelden in de media.   

Maccabi Tel Aviv – Dinamo Kiev 0-2

Voor de Israëliërs dé kans om punten te pakken in deze groep. Doelpunten van Andriy Yarmolenko en Junior Moraes bepaalden echter anders. De wedstrijd eindigde in 0-2 voor de Oekraïners.

Groep H

Olympique Lyon – Valencia 0-1

Een van de mindere wedstrijden van deze speelronde in de Champions League. In een wedstrijd waarin Valencia het betere van het spel had waren weinig hoogtepunten te vinden. Sofiane Feghouli besliste uiteindelijk het duel. Vlak voor rust schoot hij na een counter via de lat binnen.

Zenit – AA Gent 2-1

In een gelijkopgaande wedstrijd moesten de Belgen uiteindelijk buigen voor Zenit. Artem Dzyuba, de Rus in vorm, bracht de thuisploeg op voorsprong. Thomas Matton maakte verdiend gelijk namens de uitploeg. In de laatste fase van de wedstrijd raakte Gent vermoeid en dat zorgde ervoor dat Zenit op een 2-1 voorsprong kwam. Shatov schoot raak na een mooie actie van Hulk. De uitslag betekende alweer de tweede overwinning voor de Russen dit seizoen.  

Programma woensdag 30-09

Ook vanavond staan er weer een aantal mooie wedstrijden op het programma in de Champions League, hieronder vindt u het programma.

Groep A       

  • Malmö FF – Real Madrid
  • Shakhtar Donetsk – Paris Saint Germain

Groep B

  • CSKA Moskou – PSV
  • Manchester United – Wolfsburg

Groep C

  • FC Astana – Galatasaray
  • Atletico Madrid – Benfica

Groep D

  • Borussia M’Gladbach – Manchester City
  • Juventus – Sevilla