Huidig wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel hoeft niet geopereerd te worden. De renner van BKCP-Corendon was bang dat hij een behandeling aan zijn linkerknie moest ondergaan, maar hij werkte vandaag zonder problemen een training af op de rollerbank.

Een maand geleden liep hij bij een val in de Ronde van de Toekomst, verreden in Frankrijk, een blessure aan zijn rechterknie op. Deze blessure verminderde, maar een beschadiging aan zijn linkerknie speelde op. Wat bleek is dat zijn linkerknie ook aangetast was tijdens zijn val, maar gelukkig voor Van der Poel komt het niet tot een operatie.

Wanneer hij een operatie zou moeten ondergaan had Van der Poel er waarschijnlijk maanden uitgelegen. Iets wat hem een groot deel van het veldritseizoen zou hebben gekost.

Superprestige

De precieze datum van zijn rentree is nog niet bekend. Hij mist in ieder geval de openingswedstrijd van het cross-seizoen aanstaande zondag, dan staat namelijk de Superprestige in Gieten op het programma. Momenteel is de twintiger de titelhouder van het cyclocross evenement.

Het Europees Kampioenschap in Huijbergen komt mogelijk ook te vroeg voor hem, zegt zijn vader Adrie van der Poel tegen Omroep Brabant. “Het EK begin november wordt kantje boord. Hij heeft nog wat tijd nodig om weer helemaal wedstrijdfit te worden.”

In 2016 vindt het Wereldkampioenschap veldrijden plaats in Heusden-Zolder (België). Daar kan Van der Poel zijn wereldtitel verdedigen, tenzij een operatie alsnog volgt.


Beelden van het afgelopen Wereldkampioenschap in Tabor (Tsjechië)