Een 55-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdag in het ziekenhuis overleden nadat zij op haar fiets was aangereden door een auto aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven. Vanwege werkzaamheden aan het kruispunt zijn de stoplichten en verkeersborden weggehaald. Ondanks eerdere aanrijdingen zijn er maar beperkte maatregelen genomen om het kruispunt veiliger te maken.

De werkzaamheden aan het kruispunt Burgemeester van Hoofflaan – Abdijlaan zijn bedoeld om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Communicatieadviseur Sabine van Wylick vertelt dat de gemeente een gelijke balans probeerde te maken tussen verkeersdoorstroming en veiligheid, maar dat alles nu is stilgelegd. “Na het ongeval is besloten deze balans los te laten; het gaat nu alleen nog maar om de veiligheid.”

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Het kruispunt is nu voor technisch onderzoek door de politie afgesloten, stelt gemeente Veldhoven in een persbericht. De wegwerkzaamheden zijn gisteren beperkt hervat, maar het kruispunt is volledig met hekwerken afgezet. Dit is voor onbepaalde tijd.

De omwonenden van het incident reageerden vol verdriet, woede en ongeloof. De gemeente sprak met deze mensen. Zij gaven aandachtspunten mee over verkeersmaatregelen en over de bereikbaarheid van hun huizen.